Neden? Ürünlerimiz Hikayemiz Sürdürülebilirlik Satış Noktalarımız
English Geri Dön

Dulce de Leche (Süt Reçeli)

Türkçe'ye direkt çevrildiği gibi süt tatlısı mı desek yoksa süt reçeli mi desek bilemedik kendisine ilk başta ama kavanozlarda sakladığımız için reçel demek daha mantıklı geldi. Çiftlikte taptaze sütle yaptığımız ilk denemeden bu zamana kaç kavanoz tükettiğimizi düşününce bağımlılık yaptığından yana hiç şüphemiz yok. Damakta bıraktığı yoğun karamel tadı o kadar zengin ki, önceki günden kalmış bir dilim ekmeğin üzerine bile sürseniz dünyanın en güzel tatlısını yemiş duygusuyla kalkıyorsunuz masadan. Bizce muhakkak bu tarifi Efeler Süt'ü ile deneyin ama kavanozun dibini görmemek için iradenizle vereceğiniz savaşa da hazır olun.

Malzemeler

1 L. Efeler Çiftliği sütünü, 1.5 su bardağı şekeri ve 1 çubuk vanilyayı (ortasından kesip havyarını çıkardıktan sonra) orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından yarım çay kaşığı karbonat ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar karıştırın. Vanilya çubuğunu tencereden çıkartıp koyu karamel rengi alana kadar 1.5-2 saat daha karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 1 su bardağı dulce de leche (süt reçelini) elde edeceksiniz.

Bizi Instagram‵dan takip edin

@efelerciftligi