Neden? Ürünlerimiz Hikayemiz Sürdürülebilirlik Satış Noktalarımız
English Geri Dön

Böğürtlenli Yodo

Yazları okullar kapanıp çiftlikte çocuk sayısı arttığında ara ara ortamda dondurma krizi yaşanır. Hiç olmadık zamanda, tüm o koşuşturma içinde bir tanesinin canı dondurma ister ve olaylar gelişir. İşte tam da bu anlardan birinde çiftlikteki mutfakta geliştirdiğimiz ve adına da Yodo dediğimiz yoğurtlu dondurmamızla sizi de tanıştıralım istedik. Çok az malzeme ve sadece basit bir mutfak robotuyla yapılabilen, bize göre dünyanın en kolay dondurması, üstelik içindekiler de o kadar sağlıklı ki çocuklarınıza yedirirken vicdanınız da çok rahat. Biz Yodo'muzu bu sefer elimizdeki taze böğürtlenlerle yaptık ama çileklisinin de seveni çok. Hatta çocuklar arasında belki biraz daha çok.

Malzemeler (6 çubuk dondurma için)

Böğürtlenleri mutfak robotunda agave şurubu ve vanilyayı da ekleyerek pürüzsüz olana kadar çekin. Ayrı bir kapta bekleyen yoğurdun üzerine meyveli karışımı ekleyin ve çırpma teliyle biraz karıştırarak rengin eşitlenmesini sağlayın. Bu noktada kullandığınız meyveye göre şeker ihtiyacı da farklı olacağından tadına bakın ve gerekirse biraz daha agave şurubu ilave edin. Biz daha tatlı bir meyveyle yaptığımız durumlarda şekeri dengelemek için içine biraz da limon kabuğu rendesi de ekliyoruz ve bu bambaşka bir ferahlık katıyor Yodo'ya.

Artık her yerde kolayca bulunabilen çubuk dondurma kalıplarına karışımı paylaştırın ama donduğunda genleşeceğini de düşünerek kalıbı tamamen doldurmayın, en üstte az bir boşluk olması yeterli olacaktır. Kalıpları derin dondurucuya alın ve en az 4 saat sonra donduğundan emin olunca kalıplardan çıkartıp bekletmeden servis edin.

Bizi Instagram‵dan takip edin

@efelerciftligi