Malzemeler
2 L. Efeler Çiftliği Çiğ Sütü çelik bir tencere de orta ateşte ısıtın. Üzeri köpük köpük olunca tahta bir kaşıkla karıştırarak havalandırın. Havalandırma işlemi sonrasında 82 dereceye gelen sütün altını kapatın. Bu aşama ile sütü kaynatmadan pastörize etmiş olursunuz.
Yoğurt mayalayacağınız cam, toprak ya da seramik bir kaba kaynayan sütü boşaltıp, ılımaya bırakın (ideali 45 derecedir). Küçük bir kasede, mayalama derecesine gelmiş ılık sütle mayayı karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Sonrasında, süte ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın. Yoğurdun sulanmadan daha kıvamlı olması için üzerine tel bir süzgeç ya da hava alan bir tülbent kapatın.
Mayalanan sütün sıcaklığını koruması için örtüyle kabın çevresini sarın. Dilerseniz bu işlemi önceden 40 dereceye ayarlanmış fırında üstü açık bir şekilde de yapabilirsiniz. Ortalama 6 saat sonrasında buzdolabına alın. Dilerseniz yapmış olduğunuz yoğurdu bir tülbent yardımı ile bir gece boyunca buzdolabında süzerek kese yoğurdu elde edebilirsiniz.