Güllaç
Malzemeler
Sütü kaynattıktan sonra şeker ve gül suyunu ilave ederek karıştırın ve ılıtın. Sonra bu ılık sütü, bir güllaç yaprağını içine alacak genişlikte yüksek kenarlı bir tepsinin içine koyun. Yine güllaç yapraklarını içine rahatça alabilecek başka bir yüksek kenarlı tepsinin dibine de, bir kepçe süt koyun.
Paketteki güllaç yapraklarının yarısını, ilk tepsideki ılık sütün içine teker teker batırıp çıkarın. Çıkardığınız yaprağı hemen diğer tepsiye yerleştirin. Her yaprağın arasına yarım kepçe süt koyun. File bademi, döşediğiniz güllaç yapraklarının üstüne bolca serpin. Kalan güllaç yapraklarını da tek tek süte batırıp aynı şekilde tepsiye üst üste dizin. Yaprakların aralarına yarım kepçe süt gezdirmeyi unutmayın. Artan sütü güllaçların üstüne gezdirerek döktükten sonra genişçe bir kapağı üzerine kapatın. Güllaçlar sütü iyice eminceye kadar bekletin. İstediğiniz şekilde keserek ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.