Malzemeler
Sütü çelik bir tencerede orta ateşte pişirin. Üzeri köpük köpük olmaya başladığında tahta bir kaşıkla karıştırarak havalandırın. Havalandırma işlemi sonrasında 85 dereceye gelen sütün altını kapatın. Sütün içerisine 1 orta boy limonun suyu, 3 kaşık elma sirkesi, 3 kaşık üzüm sirkesini çırpma teli yardımı ile karıştırarak ekleyin.
Tencereyi ateşten alarak 2 saat bekletin. Bir süzgecin üzerine tülbent koyarak süt karışımını ilave edin. Elde ettiğiniz ricotta peynirini buzdolabında 12 saat kadar süzdürün. Ev yapımı ricotta peyniriniz hazır!
Sizinle ufak püf noktalarımızı da paylaşalım. Eğer 1L. süte 750 ml krema eklerseniz, daha yumuşak bir doku elde edebilirsiniz. Ayrıca ricotta peyniri altından çıkan peynir altı suyunu çorbalarınızda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.