Neden? Ürünlerimiz Hikayemiz Sürdürülebilirlik Satış Noktalarımız
English Geri Dön

Sipariş Hattı 0532 589 59 87

Aklınıza takılmasın

Bizlere sık sorulan soruları, size de kolaylık sağlayacağını düşünerek burada cevapladık. Süt ve süt ürünleri genelinde aklınıza takılan her konuda bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Bizlere sık sorulan soruları, size de kolaylık sağlayacağını düşünerek burada cevapladık. Süt ve süt ürünleri genelinde aklınıza takılan her konuda bize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Çiğ süt kaynatıldıktan sonra 7 ila 10 gün boyunca bozulmadan saklanabilir. Ancak şişenin üzerinde yazan tüketim talimatlarına uyulmalıdır.

2 L. Efeler Çiftliği Çiğ Sütü çelik bir tencerede orta ateşte ısıtın. Üzeri köpük köpük olunca tahta bir kaşıkla karıştırarak havalandırın. Havalandırma işlemi sonrasında 82 dereceye gelen sütün altını kapatın. Bu aşama ile sütü kaynatmadan pastörize etmiş olursunuz. Yoğurt mayalayacağınız cam, toprak ya da seramik bir kaba kaynayan sütü boşaltıp, ılımaya bırakın (ideali 45 derecenin altıdır). Küçük bir kasede, mayalama derecesine gelmiş ılık sütle iki yemek kaşığı evde bulundurduğunuz yoğurdu veya doğru oranda yoğurt mayasını karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Sonrasında, süte ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın. Mayalanan sütün sıcaklığını koruması için örtüyle kabın çevresini sarın. Dilerseniz bu işlemi önceden 40 dereceye ayarlanmış fırında üstü açık bir şekilde de yapabilirsiniz. Ortalama 6 saat sonrasında buzdolabına alın. Dilerseniz yapmış olduğunuz yoğurdu bir tülbent yardımı ile bir gece boyunca buzdolabında süzerek kese yoğurdu elde edebilirsiniz.

Çiğ süt tercihen çelik tencere içerisinde orta ateşte içerisine taşmasını engellemek için bir tahta kaşık ya da süt taşı koyularak kaynatılır.

Çiğ süt 72 derecede 15 saniye kadar pişirildiğinde pastörize olarak vücudumuza zararlı olabilecek mikroorganizmalardan arınmış olur. Bu nedenle evde güvenle süt tüketmek için bu derecenin biraz üzerinde tam kaynama noktasına gelmiş olan süt hemen ocaktan alınabilir. Yoğurt için kıvam elde etmek istiyorsanız altı kısık olacak şekilde sürekli karıştırarak ocakta 5 ila 10 dakika kadar daha kaynamasını sağlayabilirsiniz.

Eğer kaynatılmamışsa, çiğ süt kapağı kapalı şekilde buzdolabında 0 ila +4 derece arasında şişenin üzerinde yazan son kullanma tarihine kadar saklanır. Eğer kaynatılmış ise buzdolabında 7 ila 10 gün muhafaza edilir.

Çiğ süt derin dondurucuda 3 ay saklanabilir. Efeler Çiftliği olarak sütümüzün tercihen taze olarak tüketilmesini tavsiye ederiz.

Çiğ süt buzdolabında (0 ila +4 derece arasında) üretim tarihinden itibaren 2 gün bekletilebilir. Şişenin üzerindeki son kullanma tarihini mutlaka dikkate alın.

1 L. süt için 1 yemek kaşığı yoğurt yeterli olacaktır.

Fırında sabit 45 derece sıcaklıkta 4-5 saat mayalama süresi ile yoğurdun mayalandığı kabın üstü açık olacak şekilde mayalama yapılabilir.

Geleneksel yoğurt mayaları nesilden nesile aktarılabilir. Bazı köylerde baharda Hıdırellez zamanında bitkilerin üzerinde biriken çiğ taneleri toplanarak maya yapılmaktadır. Ayrıca nohut, çam kozalağı, köy tipi tereyağı da yoğurt yapımında maya olarak kullanılabilir. 1 litre sütün mayalanması için 1 kaşık eski yoğurt yeterlidir. Daha sonra yapacağınız yoğurtları mayalamak için hazırlamış olduğunuz yoğurdu yaptığınız ilk gün içerisinden bir kısmını ayırıp derin dondurucuda 6 ay boyunca saklayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz yağlı fırın kağıdına ince bir şekilde yayarak oda sıcaklığında kurumasını sağlayabilirsiniz. Marketlerde ve eczanelerde satılan probiyotik veya normal mayalardan da kullanabilirsiniz. Değişik lezzetler elde etmek için mayaları birbiri ile karıştırarak kullanabilirsiniz, ya da eczanede satılan probiyotik kapsüllerinden yoğurdunuza ilave edebilirsiniz.

Yoğurdunuzu yukarıda paylaştığımız tarife göre hazırladıktan sonra 2- 3 gün buzdolabınızda dinlendirip tülbent yardımı ile 4-5 saat süzdükten sonra süzme yoğurt elde edebilirsiniz.

Pastörizasyon gıda maddesi içindeki zararlı bakterileri ve bozulma etmenlerini yok etmek amacıyla uygulanan bir ısısal işlemdir. Değişik pastörizasyon uygulamaları olmakla birlikte, genellikle süte 12–40 saniye süre ile 72–85°C'lik ısı uygulaması yapılır. Ayrıca pastörize süt için standart bir yağ ayarlaması, daha rahat bir içim için homojenizasyon yapılarak süt yağının sütün içerisinde dağıtılması sağlanır. Pastörize süt kaymak tutmaz. Çiğ süt ise ineğin memesinden sağıldığı gibi soğutularak hiçbir ısıl işleme tabi tutulmamaktadır ve sütün en saf halidir. Çiğ sütün güvenilir ve hijyenik kaynaktan geldiğinden emin olmak gerekir. Çiğ süt mutlaka kaynatıldıktan sonra tüketilmelidir.

Pastörize sütümüzün açılmadan raf ömrü buzdolabında 6 gündür. Açıldıktan sonra yine buzdolabında saklanmak suretiyle 2 gün boyunca tazeliğini korur.

Gerçek tereyağını ev koşullarında laboratuvar analizi yapmadan anlamamız çok zordur. Tereyağı, sıcak suya atılması halinde tek parça halinde erime özelliğine sahiptir. Bu basit test bize tereyağının gerçekliği ile ilgili bir fikir verecektir.

Elbette! Tereyağı dört aya kadar derin dondurucuda saklanabilir. Doku ve lezzet biraz değişebilir ancak çok fark edilir bir değişim olmaz. Tereyağını orijinal ambalajında ​​ve ağzı kapalı bir dondurucu poşetinde saklamanızı öneririz. Kullanmadan önce buzdolabında yavaşça çözdürün. Dondurulmuş tereyağını çözdürmeden mikrodalgada eritmenizi önermiyoruz.

Efeler Çiftliği Tereyağı'nda standardın üzerinde olarak yaklaşık %82 oranında süt yağı vardır. Sütün lezzetinden gelen ekstra krema tadını farkedeceğinizi düşünüyoruz!

Latincesi Pinus Pinea olan çam fıstığı, 250 yıllık ömre sahip çam fıstığı ağacının kozalağından elde edilir. 20 yaşına gelen bir çam ağacı yaklaşık 80 yıla kadar çam fıstığı üretebilir.

Çam fıstığı kalori, diyet lifi, demir, potasyum ve protein bakımından yüksektir. Çam fıstığı daha fazla niasin içerir, ancak ceviz daha fazla B6 Vitamini ve folat içerir. Çam fıstığı harika bir E Vitamini kaynağıdır. Ceviz mükemmel bir kalsiyum kaynağıdır.

Tereyağındaki yağ oranı yüzde 80'in üzerindedir. Yani ghee (sade yağ) ile tereyağı arasındaki fark yağ oranından kaynaklanır. Ghee yani sade yağdaki yağ oranı %99'dur dolayısıyla tereyağına göre çok daha az miktarda kullanarak lezzetli sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Ayrıca tereyağı 177 C°'de yanar, dumanlanır çünkü içeriğindeki kazein ve laktoz yanmaya başlar,ancak ghee yani sade yağ 252 C°'ye kadar ısıya dayanıklıdır.

Gerçek tereyağı yanar mı diye düşünebilirsiniz. Bu endişeyi gidermek için tereyağından bir kaşık alın ve minik bir tavada kızdırın. Kızdırılan yağda köpürmeler meydana gelmediyse bu yağ margarin karışımlı sahte bir yağdır. Gerçek ve organik bir tereyağı tavada kızdırıldığında köpürmeye başlar.

Ghee süt ürünü içerir, fakat eser miktarda laktoz ve bir süt proteini olan kazein içermesi nedeniyle laktoz intoleransı olan kişiler için iyi bir seçenektir.

Çiğ sütün belli sıcaklıklarda mayalanması, haşlanması ve kalıp haline getirilmesinden sonra oluşan gıdadır. Koyun,keçi, inek sütünden kaşar peyniri yapılabilir.Ortalama 1 kg kaşar peyniri elde etmek için yaklaşık olarak 11.1 L. süt kullanılması gerekmektedir. Protein,kalsiyum açısından zengin bir gıdadır.

Taze kaşar peyniri ile tost peynirinin aslında alakası yoktur. Aslında bir eritme peynir olan tost peyniri sert ve yarı sert, bazen de yumuşak tip peynirlerin birlikte ısısal işlem ve eritici tuzlar yardımıyla elde edilmesinden üretilir. Taze kaşar ise sütün haşlanması ile üretilir.

Deniz tuzuyla yapılır.
Bizi Instagram‵dan takip edin

@efelerciftligi