Panna Cota
Malzemeler
Jelatinleri uygun bir kabın içerisine alarak üzerini örtecek kadar soğuk suyu ilave edin. 5 dakika kadar jelatinlerin yumuşaması için bekleyin. Aynı zamanda sütü, çiğ krema ve şekeri bir tencerede karıştırın. Vanilya çubuğunu ortadan kesip içindeki tohumları bıçağın tersi ile kazıyarak süte ilave edin. Kabuğu da ekleyerek sütü kaynama noktasına kadar ısıtın. Daha sonra karışımı ocaktan alın ve vanilya çubuğunu çıkarın. İçerisine yumuşayan jelatinleri çırpıcı ile karıştırarak ilave edin. Jelatinlerin eşit şekilde çözülüp dağıldığından emin olun. Bu karışımı servis edeceğiniz kaplarınıza boşaltın. Soğuyunca üzerlerine frambuaz, çilek veya yaban mersini gibi orman meyveleri ekleyebilirsiniz.