Çiğ süt kaynatıldıktan sonra 7 ila 10 gün boyunca bozulmadan saklanabilir. Ancak şişenin üzerinde yazan tüketim talimatlarına uyulmalıdır.
2 L. Efeler Çiftliği Çiğ Sütü çelik bir tencerede orta ateşte ısıtın. Üzeri köpük köpük olunca tahta bir kaşıkla karıştırarak havalandırın. Havalandırma işlemi sonrasında 82 dereceye gelen sütün altını kapatın. Bu aşama ile sütü kaynatmadan pastörize etmiş olursunuz.
Yoğurt mayalayacağınız cam, toprak ya da seramik bir kaba kaynayan sütü boşaltıp, ılımaya bırakın (ideali 45 derecenin altıdır). Küçük bir kasede, mayalama derecesine gelmiş ılık sütle iki yemek kaşığı evde bulundurduğunuz yoğurdu veya doğru oranda yoğurt mayasını karıştırdıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Sonrasında, süte ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın.
Mayalanan sütün sıcaklığını koruması için örtüyle kabın çevresini sarın. Dilerseniz bu işlemi önceden 40 dereceye ayarlanmış fırında üstü açık bir şekilde de yapabilirsiniz. Ortalama 6 saat sonrasında buzdolabına alın. Dilerseniz yapmış olduğunuz yoğurdu bir tülbent yardımı ile bir gece boyunca buzdolabında süzerek kese yoğurdu elde edebilirsiniz.
Çiğ süt 72 derecede 15 saniye kadar pişirildiğinde pastörize olarak vücudumuza zararlı olabilecek mikroorganizmalardan arınmış olur. Bu nedenle evde güvenle süt tüketmek için bu derecenin biraz üzerinde tam kaynama noktasına gelmiş olan süt hemen ocaktan alınabilir. Yoğurt için kıvam elde etmek istiyorsanız altı kısık olacak şekilde sürekli karıştırarak ocakta 5 ila 10 dakika kadar daha kaynamasını sağlayabilirsiniz.